Viorica Pintilie invită publicul luni, 11 decembrie 2023, de la ora 19:00, la Teatrul Apollo111 (Palatul Universul), la un concert de Crăciun cu cele mai frumoase melodii de sezon și cântece de pe albumul propriu – „Christmas time is here”. Biletele sunt disponibile pe eventbook.ro.
Acesta este al șaselea concert de Crăciun pentru Viorica Pintilie, anterioarele fiind suținute la Cinema Pro, odată cu lansarea albumului „Christmas time is here”, Teatrul Național din București, Teatrul Excelsior, Sensio Living și Sala Radio.
Formula artistică din acest an va fi compusă din Viorica Pintilie - voce, Johnny Bica - pian, Ciprian Pop - chitară, Alex Mike - contrabas, Andrei Paraschiv - tobe și Claudiu Farcaș - saxofon. Invitat: New Vegas Show. În program se vor regăsi melodii precum „Winter Wonderland”, „Santa Claus is coming to town” și „Have yourself a merry little Christmas”.
Invit publicul meu să fim împreună la final de an, într-un concert în care vom crea magia sărbătorilor de iarnă și a Crăciunului care se apropie. Finalul de an este un prilej să petrecem timp cu familia și prietenii apropiați, să reflectăm la momentele anului care se încheie și să ne gândim la dorințele și planurile celui care urmează. În aceste concerte de Crăciun am adus în fața publicului, de-a lungul timpului, formule artistice și repertorii diverse și am creat decoruri care au completat în mod fericit atmosfera festivă a unui concert tematic. Și în acest an, am invitat alături de mine colegi cu care colaborez de mult timp, concertul de Crăciun fiind și pentru noi o sărbătoare în familia muzicală pe care o formăm. Vă invit să vă bucurați și de albumul meu, „Christmas time is here”, care va fi disponibil în seara concertului și se poate găsi și în librării – a declarat Viorica Pintilie.
VIORICA PINTILIE este o solistă fermecătoare, care a urcat pe scenă încă de la vârsta de 15 ani. Absolventă a Şcolii de Muzică din Chişinău şi a unui curs master la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Viorica a cochetat cu mai multe genuri muzicale, dar a ales jazzul, domeniu muzical în care se regăseşte cel mai bine.
A fost aplaudată la Festivalul Studenţesc de Jazz de la Târgu Mureş (2013), la Sibiu Jazz Fest, în acelaşi an, apoi în februarie 2014 a fost invitată la Radio Târgu Mureş pentru susținerea unui recital live, în cadrul stagiunii „Seri de jazz şi muzică clasică”. În octombrie 2015 a fost invitată la Festivalul The Gardener Jazz din Iaşi, un an mai târziu obținând Premiul special al Juriului la Sibiu Jazz Competition. În perioda anilor 2014-2015, a făcut parte din proiectul „Beatles'n'jazz” împreună cu „Cantaloop Band” şi Cornel Ilie, grup cu care a experimentat o nouă colaborare în proiectul „Elton John plays jazz”.
Viorica Pintilie a devenit o prezenţă familiară în cluburile si teatrele din Bucureşti, Cluj, Sibiu, Târgu Mureş și Chişinău, precum şi în Bulgaria, Cehia și Portugalia. În „Stagiunea de jazz” de la Teatrul Act, a luat parte la concertul de muzică braziliană „Oceano”, alături de George Natsis, Vlad Popescu şi Ciprian Pop. De asemenea, a fost invitata lui Andi Moisescu în emisiunea „Apropo TV”.
Cu glasul său deosebit de melodios, evidențiat de o intensă implicare afectivă, modulat uneori în tonuri grave şi alteori în tente catifelate, artista a abordat cu dezinvoltură şi studioul de înregistrări, ca protagonistă a unor reuşite albume discografice: „Stories of a Heart” (2017) şi „Christmas Time Is Here” (2017). Pe albumul de Crăciun, vocea Vioricăi Pintilie a fost acompaniată de un big band din care au făcut parte colegii ce i-au fost alături la primul album, de un quartet de coarde şi un grup de suflători, dar și de Virgil Ianțu, la duetul pentru melodia „Baby it’s cold outside”. Discul a fost lansat în luna decembrie a anului 2017, într-un concert extraordinar susţinut la Cinema PRO din Bucureşti; dorindu-și să facă din concertele de Crăciun o tradiţie, a urmat Teatrul Naţional din capitală (decembrie 2018) și Teatrul Excelsior (decembrie 2019). În luna decembrie 2022, concertul ei de Crăciun a avut loc la Sala Radio, unde a fost acompaniată de Big Band-ul Radio și Orchestra de Cameră Radio, împărțind scena cu Adrian Nour.
DESPRE INSTRUMENTIȘTI
Cu o vastă experiență în domeniul concertistic și un riguros fundament în muzica clasică și jazz, pianistul JOHNNY BICA își urmează pasiunea pentru jazz și improvizație, absolvind studiile de masterat și doctorat din cadrul Universității Naționale de Muzică din București, fiind unul dintre cei mai creativi pianiști ai generației sale. Colaborează atât cu nume din industria muzicală, cât și cu personalități muzicale de jazz din București, concertând recent pe scene precum Bucharest Jazz Festival, Festivalul George Enescu și Sala Radio.
CIPRIAN POP este o personalitate muzicală prolifică – chitarist, pedagog, compozitor și aranjor. În acest moment este unul dintre cei mai apreciați chitariști de jazz din peisajul romanesc. Talentul muzical a fost moștenit de la părinții săi, aceștia fiind interpreți de muzică pop.
Pasiunea sa pentru muzică s-a manifestat încă din copilărie, când a decis să urmeze cursurile Școlii de Muzică din Bistrița și apoi Liceul de Muzica „Tudor Jarda”. Și-a perfectionat studiile la Universitatea Națională de Muzică din București – Facultatea de Compoziție Muzicală, Secția Jazz-chitară, sub îndrumarea profesorului Mircea Tiberian, fondatorul și coordonatorul Departamentului de Jazz din Bucureşti. În perioada celor patru ani a urmat cursurile de jazz organizate în cadrul Festivalului ICon Arts, susținute de profesorul Sorin Romanescu. Sub atenta îndrumare a renumitului profesor a devenit un instrumentist versatil și creativ, ca urmare a tehnicilor studiate.
În perioada 2010-2012 a urmat studiile universitare ale masterului de Muzica și Cultură Pop – secția Jazz.
A fost câștigătorul primei ediții a Festivalului Ziua Chitarelor, iar în 2011 a câștigat premiul pentru cel mai bun instrumentist la Festivalul Internațional Studențesc de Jazz din Târgu Mureș. În cadrul aceluiași festival a câștigat și trofeul cu grupul Jazz Challenge.
A susținut numeroase concerte cu Sorin Romanescu, Luiza Zan, Vlad Popescu, Cristian Soleanu, Mircea Tiberian, Nicolas Simion, Alex Man și alți artiști renumiți.
A facut parte din band-ul de la „Vocea Romaniei”, în primele 3 sezoane; în primul sezon al emisiunii „Danseaza printre stele” și la „Duelul pianelor”.
Colaborează frecvent cu Orchestra Simfonică Muntenia și Orchestra Simfonică București, având la activ numeroase concerte alături de muzicieni mari ai lumii, ca Edwin Marton.
În prezent cântă în cele mai importante musicaluri din Romania: „Mamma Mia”; „Kiss me Kate”, „Bonne Nuit, Paris!”, „Next to Normal”, „Jack, între dragoste și nebunie” – Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”; „Bucuresti! Je t’aime” – Circul Metropolitan; „School of Rock” – Opera Comică pentru Copii; „Hedwig and The Angry Inch” – Teatrul Metropolis.
Anul 2023 este al șaptelea an în care Ciprian Pop se alătură Academiei ICon Arts; de data aceasta, în calitate de profesor la secția de Jazz.
ALEX MIKE a absolvit Colegiul Național de Muzică „George Enescu”, la secția de contrabas clasic. A participat la Festivalul Internațional „Eurorchestries” din Franța, în postura de contrabasist solist.
În perioada 2016-2017 a facut parte din programul Erasmus+, când a susținut concerte în Sardinia și Lituania alături de componenții celorlalte țări implicate. Cu ocazia absolvirii liceului a concertat alături de orchestra Colegiului la Ateneul Român, în postura de solist. Din vara anului 2017 s-a îndreptat către stilul jazz, fiind student al Universității Naționale de Muzică din București, la secția de compoziție Jazz – contrabas și chitară bass.
A câștigat mai multe premii, printre care locul al II-lea la Concursul Național „New Jazz Players”, ediția 2019.
De asemenea, a colaborat cu o mare parte dintre artiștii scenei de jazz din România, printre care Cătălin Milea, Sebastian Burneci, Sorin Zlat, Paolo Profetti, Alex Man, Mircea Tiberian, Bucharest Jazz Orchestra, Orchestra Simfonică București, World music - TUMBE. A colaborat cu ansamblul folcloric „Floare de maidan”, precum și cu trupe de pop renumite – Zmei3, Golan și Subcarpati. În prezent lucrează la două proiecte noi, alături de Andrei Petrache Trio.
ANDREI PARASCHIV este un tânăr muzician, absolvent al studiilor de masterat din cadrul Universității Naționale de Muzică din București, cu o experiență muzicală amplă. Este un toboșar versatil, care performează alături de muzicieni importanți ai scenei de jazz și alte genuri muzicale. Are la active numeroase colaborări și pe scena de musical din Bucuresti, făcând parte din musicalurile „Cabaret”, „Love for Sale” și „Hedwig and the Angry Inch”.
CLAUDIU FARCAȘ a început să cânte la saxofon la vârsta de 17 ani, trecând prin mai multe instrumente precum vioara, blockflute și clarinet, până când și-a dat seama că saxofonul este instrumentul pe care dorește să continue. A urmat Facultatea de Muzică „George Enescu” din Iași, iar în prezent este cofondatorul și saxofonistul trupei „Feelings”. Fiind pasionat de muzica jazz, Claudiu Farcaș își dorește să se dezvolte cât mai mult în acest gen muzical.
NEW VEGAS este un two-man show cu experiență pe scena jazz/swing din România, format din doi soliști profesioniști de excepție – Petru Călinescu și Maximilian Muntean –, ambii având o dragoste autentică pentru repertoriul „Great American Songbook” (popularizat, printre mulți alții, de soliști celebri precum Frank Sinatra, Dean Martin, Tony Bennett și Ella Fitzgerald).
Un concept exclusiv, cu accent pe eleganță și bun-gust, un omagiu care transpune publicul direct în anii ’40 și ’50.
Petru Călinescu a absolvit LIPA (Liverpool Institute for Performing Arts), sub îndrumarea lui Sir Paul McCartney, iar Maximilian Muntean a urmat cursurile Școlii de Artă din București și este fost participant la Eurovision și Vocea României. Amândoi au o vastă experiență în concerte, atât în Romania, cât și în străinătate. Au participat împreună la Concursul Eurovision din 2013, ajungând până în semifinala fazei naționale.
Foști colegi de școală generală, Petru și Maximilian s-au regăsit după ani de zile și formează acum „New Vegas”, un duo-spectacol care își propune să captureze dragostea pentru un repertoriu nemuritor și care aduce din nou în prim-plan muzica bună de altădată.
Comentarii
Trimiteți un comentariu