Hotel des Poemes

 


HÔTEL DES POÈMES - Spectacol în camere de hotel, scris şi regizat de Iris Spiridon, o producţie work in progress creart/Teatrelli, se joacă începând din această seară şi peste week-end la Hotel Caro (Str. Barbu Văcărescu 164 A) şi aduce publicului o experienţă cu totul specială: întâlniri cu interpretări imaginare ale unor personalități marcante ale culturii franceze,  precum scriitoarea Anaïs Nin sau poetul Arthur Rimbaud


HÔTEL DES POÈMES ia forma unei vizite prin spațiile hotelului Caro. Un ghid va însoți publicul printr-o călătorie în timp, populată cu oameni și personaje care au rămas vii prin poveștile pe care le-au trait, putând fi (re)întâlniți cu ocazia unică a acestei vizite. Spectacolul este scris şi regizat de Iris Spiridon și îi reunește pe actorii:  Ghighi Eftimie, Cosmina Olariu, Ada Lupu, Cristian Popa şi Vlad Udrescu.


Reprezentaţiile sunt programate în această seară, de la ora 18.00 şi de la ora 20.00, sâmbătă, 17 iunie – de la orele 14.00 şi 16.00 şi duminică, 18 iunie, de la 18.00 şi 20.00. Intrarea este liberă, pe bază de rezervare, locurile la cele 6 reprezentații s-au epuizat însă în mai puțin de 3 ore.

 

În cadrul acestei experienţe teatrale neobișnuite, publicul se va întâlni cu Anaïs Nin, captivă în camera de hotel în care și-a trăit poveștile secrete de iubire. Dar este vorba despre o Anais transportată în prezent, care vede o lume care s-a născut după moartea ei, în timp ce noi avem privilegiul de a ne întoarce în timp și de a pătrunde în universul din care provine ea. 

Altă cameră din hotel este rezervată unui cuplu care face o escapadă la hotel, aparent pentru a-și pune fanteziile în practică, dar care testează de fapt, la un nivel profund, cât durează iubirea care ne aduce împreună și ce suntem în stare să facem pentru a o salva.  

În ultima camera, se află chiar poetul Arthur Rimbaud care s-a refugiat la hotel după ce a fost împușcat în braț de Verlaine. Publicul ajunge, astfel, să fie martorul unui delir poetic care transcende realitatea și care ne face să ne întrebăm dacă, după 133 de ani de la moartea lui Rimbaud, s-a reinventat sau nu iubirea.

“Azi le aud din nou, întreaga adunare, fantasme sau spirite sau poate hotelul însuși. E un sunet viu, dar fără voci, fără zgomot de respirație. Sunetul unui loc care se trezește din amorțeală o dată cu vizita voastră. Iar în hoteluri e mai ușor de pătruns atunci când te conduce cineva. Este așa o binecuvântare, să știi că ființele acestea așteaptă doar o șansă de a-și spune poveștile și de a se elibera de povară!” –  astfel arată un fragment din spectacolul HÔTEL DES POÈMES


HÔTEL DES POÈMES - Spectacol în camere de hotel”


Text și regie: Iris Spiridon

Cu: Ghighi Eftimie, Cosmina Olariu, Ada Lupu, Cristian Popa, Vlad Udrescu

Durata: 50 de minute

Spectacol nerecomandat persoanelor sub 16 ani.

HÔTEL DES POÈMES este conceput în contextul celebrării a 30 de ani de la aderarea României la Organizația Internațională a Francofoniei. Textul dramatic este original, cuprinzând și fragmente din operele unor scriitori precum: Arthur Rimbaud, Louis Ferdinand Celine, Jean Cocteau, Anais Nin, Julien Green, Charles Perrault & alții.  În același timp, spectacolul reprezintă o încercare de a aborda sustenabil un spectacol de teatru, în sensul de a integra toate mijloacele tehnice disponibile în spațiu, fără a utiliza alte echipamente de teatru care generează un consum suplimentar de energie.

 O producție work in progress CREART/TEATRELLI. Cu sprijinul: Hotel CARO

Reprezentațiile se vor desfășura la Hotel Caro, în limba română, ca parte din programul Anualei de artă și știință NEO ART CONNECT, susținut de BRD- Groupe Societe Generale.


Despre Iris Spiridon:

Iris Spiridon  este regizoare de teatru, scenaristă de film și autoare de carte. A studiat scenografie la Liceul Nicolae Tonitza, respectiv regie de teatru la UNATC, cu licență (2008), masterat (2010) și doctorat (2013). A montat spectacole în țară cât și în capitală, dintre care:  Povestea personajelor mele pierdute (Teatrul Dramaturgilor Români), Ziua în care a dispărut soarele (Apollo 111), Psycho 

(Apollo 111), Piesa pentru frate și sora (Teatrul Național București ), Povestea păsării fără cuib (Teatrul Vasile Alecsandri Iași) Fereastra secretă (Teatrul Andrei Mureșanu din Sfântu Gheorghe), Do you love me – un horror romantic (Teatrul Național București), Hedwig and the Angry Inch (Point Hub). Co-scenaristă pentru filmul Un prinț și jumătate (2018, regia Ana Lungu), în care interpretează un rol principal. În 2021, a publicat volumul Virusiada Copiilor (Editura Triade, Timișoara). 


Despre Teatrelli

TEATRELLI este un proiect al Centrului de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București - CREART. Ca spațiu cultural alternativ dedicat artelor spectacolului, Teatrelli a devenit, din perspectiva strategiei curatoriale, un laborator artistic în dialog cu public, dedicat producțiilor inovatoare de teatru și dans, unor serii de performance-uri work in progress, precum și dezbaterilor culturale. Structura modulară a sălii permite ca fiecare nou spectacol să își modifice conceptul spațiului, invitând spectatorii să descopere noi modalități de a experimenta și a recepta teatrul.


www.teatrelli.com / https://www.facebook.com/teatrelli / www.instagram.com/teatrelli/


Comentarii