Editura Frontiera a lansat Regele Curcubeu, o antologie de basme, fabule și pilde despre răbdare. Poveștile cuprinse în volum sunt alese dintre fabulele lui Esop, vechi legende chinezești și persane, povești din folclorul evreiesc sau mitologia celtică, alături de povestiri din Patericul egiptean. Culegerea și repovestirea lor îi aparțin Amaliei Banaș, iar ilustrațiile sunt semnate de pictorița Diana Margareta Cepleanu.
“Într-o bună zi vei fi suficient de mare ca să te reapuci de citit basme” a spus odată C.S.Lewis. Vorbele sale ni le-am transformat în motto când am lansat “Regele Curcubeu”, o colecție de pilde despre răbdare, înveșmântate în haine de poveste pentru copii, dar care sigur îi vor face și pe adulți să cadă pe gânduri și le vor aduce aminte de importanța acestei virtuți aproape pierdute în ziua de azi. Din păcate, timpurile ne pun răbdarea la încercare și este important să învățam, alături de copiii noștri, să ne-o recâștigăm.” – Ileana Achim, Director Editorial al Editurii Frontiera.
Însăși autoarea, Amalia Banaș, declară în prefața cărții că aceasta nu este o carte pe care copiii să o citească singuri, ci mai mult un pretext oferit părinților pentru a sta de vorbă cu copiii despre teme importante precum răbdarea și virtuțile ei surori: înțelepciunea, perseverența, speranța, iubirea.
Ilustrația cărții este semnată de artista Diana Margareta Cepleanu, care s-a lansat în lumea cărții ilustrate pentru copii cu Cartea meseriilor dispărute, apărută tot la Editura Frontiera, în 2019 și reeditată anul acesta. Cartea scrisă de Mircea Stanciu spune povestea unor meserii pierdute, precum cea de sacagiu, copist sau chiar singuratic, însă reinterptretate și cu un nou sens dat în lumea zilelor noastre.
“Dezideratul editurii Frontiera este nu doar să publice cărți frumoase pentru copii înțelepți, ci și să le dezvolte o cultură vizuală și un simț estetic educat prin ilustrații, care spun povestea la fel de minunant precum cuvintele. Ne bucurăm că am stabilit relații de durată cu o serie de artiști plastici și reușim să aducem arta în viața copiilor și în acest mod” – Bogdan Tăut, Director de Comunicare al Editurii Frontiera.
Pe lângă aceste titluri aparținând unor autori și ilustratori români, editura Frontiera a mai lansat în această toamnă și “Suflătorul de vise”, o poveste ce are în centru maeștrii sticlari din Murano și o legendă despre cum apar visele copiilor. Bernard Villiot, autorul cărții, este de formație regizor și scenarist, dar s-a remarcat în ultimii zece ani ca scriitor pentru copii. Locuiește la Paris și își împarte timpul între literatură și cinema. Ilustrațiile poetice ale poveștii sunt semnate de Thibault Prugne, artist și muzician francez.
Mai multe detalii despre fiecare titlul sunt disponibile pe www.editurafrontiera.ro.
Despre Editura Frontiera
Editura Frontiera publică autori importanți pentru copii din literatura universală, precum și ilustratori cu o marcă unică. Indiferent de domeniul abordat, cărțile Frontiera sunt o invitație la autoeducație: literară, vizuală, terapeutică. Mai multe detalii și noutăți editoriale găsiți pe www.editurafrontiera.ro și conturile de Facebook și Instagram ale editurii.
Comentarii
Trimiteți un comentariu