Teatrul Nottara - un Premiu Special si o nominalizare, la cea de-a XXIX-a ediție a Galei Premiilor Uniter

   

Suntem onorați să anunțăm prezența Teatrului Nottara pe lista de nominalizări și premii speciale la cea de-a XXIX-a ediție a Galei Premiilor UNITER.

Teatrul POESIS, program al Teatrului Nottara din București și al Teatrului NaționalMarin Sorescu din Craiova, realizat la inițiativa domnului Emil Boroghină, Societar de onoare al Teatrului Național Marin Sorescu, și susținut de managerii Marinela Țepuș, respectiv Alexandru Boureanu, și de directorul artistic al Teatrului craiovean, Vlad Drăgulescu, va primi anul acesta Premiul Special al Senatului UNITER

Teatrul POESIS, o inițiativă unică în peisajul teatral românesc, pe formatul deja de tradiție în sfera teatrală din Europa, precum Maison de la Poésie din Paris sau Teatrul Poème din Bruxelles, propune o sinteză a artelor prin fuzionarea poeziei cu imaginile și muzica. Spectacolul inaugural al Teatrului POESIS a fost Cântarea Cântărilor, recital al domnului Emil Boroghină (în care se regăsesc unul dintre marile poeme de dragoste ale lumii și o selecție de sonete din operele lui Eminescu, Dante, Petrarca, Michelangelo, Ronsard, Shakespeare), în regia Alinei Hiristea, coordonatorul artistic al programului Teatrului POESIS.

Șerban Gomoi este nominalizat la Premiul UNITER pentru Cel mai bun actor în rol principal, pentru rolul Tânărul din O haită de sfinți de Neil LaBute, în regia lui Vlad Zamfirescu. Un spectacol despre întunericul din conștiința umană, despre eterna luptă dintre bine și rău, O haită de sfinți este o poveste-spovedanie despre cele mai cumplite păcate pe care le putem purta cu noi și care trebuie să iasă la lumină, mai devreme sau mai târziu. 


Șerban Gomoi, despre O haită de sfinți: „Un text puternic și dureros, care vorbește despre cele mai întunecate cotloane ale sufletului. Este înspăimântător să crezi că oameni simpli, ca mine și ca tine, oameni care aparent își duc viața cât se poate de normal, ascund asemenea secrete.”


Șerban Gomoi a absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale, București, la clasa prof. Liviu Lucaci, în 2010, și este unul dintre actorii reprezentativi ai tinerei generații, capabil să acopere o arie impresionantă de trăiri, emoții, situații. Joacă în spectacolele Teatrului Nottara din 2008, în montări precum: Romanţioşii de Edmond Rostand, regia: Alexandru Mâzgăreanu, O noapte furtunoasă de I.L. Caragiale, regia: Alexandru Mâzgăreanu, Mobilă şi durere de Teodor Mazilu, regia: Alice Barb, Fazanul de Georges Feydeau, regia: Alexandru Mâzgăreanu, MOLIÈRE / ERÉILOM, după Molière și Mihail Bulgakov, regia lui Roman Feodori, Asta-i ciudat! Păguboșii de Eugen Rotaru, după  M.R. Paraschivescu, regia: Diana Lupescu, Nunta, după A.P. Cehov, regia: Alexandru Grecu. În stagiunea actuală, poate fi văzut în O haită de sfinți de Neil LaBute, regia: Vlad Zamfirescu, Capcană mortală de Ira Levin, regia: Alexandru Mâzgăreanu, și Efecte colaterale de Alexandru Popa, regia: Vlad Zamfirescu.


Comentarii